Gdynia Wiczlino

Przestrzeń w kameralnym otoczeniu


Lokal mieszkalny nr 1: Rzut       


Lokalizacja

Wzdłuż linii Trójmiejskiego Parku Krajobrazowego oraz w otoczeniu niskiej zabudowy jednorodzinnej powstaje unikatowy budynek zlokalizowany przy ul. Wiczlińskiej 115 w Gdyni. Mało intensywna zabudowa mieszkalna powstała na dużych pod względem powierzchni działkach otwiera malowniczą przestrzeń okalającej natury, zwiększając tym samym poczucie komfortu
i kameralności.

Bliskość ulicy Wiczlińskiej jak również sąsiedztwo pętli autobusowej zapewniają dogodny dojazd do centrum Gdyni oraz Trójmiejskiej Obwodnicy.

W odległości kilku minut znajduje się zróżnicowane zaplecze handlowo-usługowe oraz nowopowstały, nowoczesny kompleks edukacyjny obejmujący przedszkole, szkołę podstawową
oraz XVII Liceum Ogólnokształcące, pierwsze w Europie zrzeszone w ramach programu Microsoft Flagship School.



Charakterystyka

Główny akcent projektu położony został na przestronną powierzchnię mieszkalną, przemyślane układy funkcjonalne, wydzielenie indywidualnych stref komunikacyjnych jak również
korzystne doświetlenie każdego lokalu. W założonym dla każdego lokalu programie, jako niezbędne, uwzględnione zostało: 5 pokoi, dwie łazienki oraz obszerny garaż i przydomowy
ogródek o powierzchni ok. 500 m2.

Zrównoważona bryła budynku jak również stonowana kolorystyka, elementy ceglane w elewacji, kontrastująca stolarka okienna oraz starannie dobrane detale stanowią o przyjaznej
i ciekawej architekturze.


Informacje dodatkowe

Na etapie prowadzonych prac budowlanych istnieje możliwość wprowadzenia pewnych zmian w zakresie funkcjonalności domu, dopasowując tym samym układ przestrzenny do indywidualnych potrzeb przyszłych właścicieli.

W standardzie przewidziane zostały m.in.: system wideofonowy, ogrzewanie podłogowe, centralne ogrzewanie zasilane własnym, kondensacyjnym, dwufunkcyjnym piecem gazowym, energooszczędne drzwi, stolarka okienna z systemem trzyszybowym i ciepłymi ramkami oraz wykorzystywany w nowoczesnej architekturze system bezokapowy.


Zagospodarowanie terenu oraz mała architektura


Wprowadzenie naturalnej roślinności w części frontowej działki jak również kształt budynku umożliwiły podkreślenie dwóch, odrębnych stref komunikacyjnych, dzięki czemu oba lokale mieszkalne posiadają usytuowane z różnych stron domu wejścia oraz indywidualne podjazdy do garaży.

Przewidziane również zostały spójne z projektem elementy małej architektury takie jak oznaczenie budynku, oświetlenie, skrzynki, furtka i brama wjazdowa czy też kostka brukowa.


Termin oddania

IV kwartał 2020 r.

                                                                                                                            

Galeria

Galeria budowy